Ingyenes szállítás Foxpost csomagautomatába!

Espresso Martini

…avagy Vodka Espresso

Sokan vagyunk azzal úgy, hogy nem tudjuk a napunkat egy finom kávé nélkül elindítani, igaz? Nem is gondolnánk mennyi mindennel alkothat igazán harmonikus ízvilágot. A kávét és az alkoholt egyben is lehet fogyasztani, amely dupla élvezetet nyújt számunkra, hiszen felébreszt és feldob egyszerre. A whisky és a rum a legismertebb, viszont a pálinka és a vodka is pompásan passzol hozzá. Az Espresso Martini fogyasztásával a szürke hétköznapokat színesebbé varázsolhatod. Az alkoholos kávé a hidegebb délutánokra is jól tud jönni, hiszen a koffein átmelegít, elandalít és feldob. Viszont ajánlatos ügyelni a mértékletes fogyasztásra és ne vezessünk utána.  

Az Espresso Martini története 

Az Espresso Martini egy olyan koktél, amely az 1980-as években született. A koktél legenda úgy tartja, hogy legelőször Dick Bradsell készítette el egy modellnek, aki a londoni Soho Brasserie Barba tért be. Egy olyan italt kért, amitől felébred és boldog is lesz. Ekkor Dick gondolt egyet, majd összekeverte a vodkát, a friss eszpresszót, a kávé likőrt és a cukorszirupot. Úgy tűnik, igazán jól sikerült, a modellt levette a lábáról. Az ital azóta is nagyon híres, hiszen több ezer ember kortyolgatja. Akár te is meghódíthatod ezzel az itallal a kiszemelt nőt a recept alapján, melyet mindjárt elolvashatsz. Végül, Dick 1998-ban átnevezte alkotását Gyógyszerstimulánsnak és jégkockákkal szolgálta fel. 

Recept 

Hozzávalók: 

  •     4 cl Vodka 
  •     2 cl presszókávé 
  •     2 cl kávélikőr 
  •     1 cl juharszirup
  •     tojásfehérje 

Elkészítés: 

Az összetevőket rakd bele egy shakerbe, töltsd meg jéggel, majd erősen rázd össze. Szűrd át az italt egy hűtött martinis pohárba. Díszítésként dobj 3 darab pörkölt kávészemet az ital tetejére és máris kész. 

Egészségedre!

Ha további kávékoktélokat kóstolnál, olvasd el a Hideg kávékoktélok nyárra című cikkünket.  

Te készítettél már hasonlót? Kérlek oszd meg velünk is az élményt kommentben.

Szólj hozzá!

Termék a kosárba rakva
0 termék - Ft