Kedvezményes ajánlatainkat keresd az akcióink között!

Milyen az ideális víz a kávékészítéshez?

Gondolkodtál már azon, hogy egy eszpresszó kávé körülbelül 98%-a víz? Ebbe belegondolva máris egyetérthetünk abban, hogy mennyire fontos a kiváló minőségű szemes kávé mellett a tiszta, friss víz a tökéletes kávé elkészítéséhez.

Sajnos a csapvíz nem minden esetben felel meg kávékészítésre, ugyanis a vízvezetékrendszerben található lerakodások, klór, ólom és egyéb nemes fémek befolyásolják a víz ízét. Olykor ezek a hozzáadott adalékok kellemetlen szagot is kölcsönöznek a víznek és így kávénk ízét is befolyásolják.

Van azonban megoldás!

A tökéletes kávé elkészítése érdekében érdemes megfelelő szűrőrendszert alkalmaznunk kávékészítésünk kapcsán. Így kellemetlen szagoktól, adalékoktól mentes kávét készíthetünk akár otthon is. Vannak azonban olyan szűrők, melyek a felesleges adalékok mellett már a magnézium pótlását is biztosítják számunkra, így kávénk még finomabb, selymesebb hatású lesz. Vízszűrőnk természetesen nem csak a finom kávé elkészítését segíti elő, óvja kávégépünket is a víz karbonát tartalmának lerakódásától.

Az elkészített kávénk minőségének szempontjából az is számít, hogy milyen a főzéshez használt víz keménysége, illetve lágysága. A túl kemény vízzel főzött kávé kevésbé oldódik ki, míg a túl lágy víz esetében viszont néhány olyan anyag is kioldódhat az őrleményből, ami keserűbbé teszi a kávé ízét.

Válasszunk bármilyen megoldást is vizünk tökéletesítéséhez, biztosan nem fogunk csalódni a végeredményt kóstolva.

Számos más érdekességet is olvashatsz a tökéletes kávé elkészítéséről korábbi cikkeinkben:

Szólj hozzá!

Termék a kosárba rakva
0 termék - Ft